jueves, 9 de mayo de 2013

Recerca en xarxa dels plans de millora en l'etapa 0-3

Projecta de millora: el traspàs de l’etapa 0-3 a 3-6 anys

He escollit aquest projecte de millora ja que, molts cops no es pensa amb l’adaptació dels infants de l’escoleta a l’escola infantil.

Considero interessant que es donin pautes, idees i suggeriments per facilitar aquesta adaptació oblidada tant per als propis infants com per les famílies. Aquest projecta el que intenta es que quan arriba l’hora dels traspàs aquest no li suposi un neguit sinó, que sigui una etapa positiva amb un bon record.

Tot i això, es sap que cada infant reacciona davant aquest procés d’una manera o d’una altre depenent del seu caràcter, de la família, etc. Hi ha que s’adapten sense cap tipus de problema i altres que no l’accepten, ja que per a ells és una situació totalment nova que s’allunya de la realitat viscuda fins ara.

Per tant, el que proposa aquest projecte es que hi hagi coherència educativa entre el primer cicle i el segon cicle pel que fa a l’educació que reben els infants i la participació de les famílies. En segon lloc proposen una visita a l’escola infantil amb els infants i fer que aquest siguin cada vegada més autònoms, resolguin problemes de la vida quotidiana, etc. I per últim, el que recomanen és facilitar l’acomiadament de l’escoleta per a que així no hi hagi un trencament tant brusc amb activitats planificades entre els dos cicles.


Com diu Vicenç Arnaix, la proposta d’adaptació va sorgir per oferir a les criatures una situació que no l’allunyés gaire de la seva realitat. S’ha de tenir molt present el seu ritme i els seus espais a´xi com garantir que els pares i mares visquin la separació com una mostra de confiança dipositada en els seus fills.

En aquesta entrada he treballat les competències següents: 1.3 ja que he visitat altres blogs i projectes de millora d'altres centres i 5.2 per què he reflexionat sobre una bona pràctica

No hay comentarios:

Publicar un comentario